Wednesday, December 28, 2011

semanis kurma...

hmmm...

nape asyik stress....
emosi sekejap baik sekejap x...
kdg2 pnt nak senyum...
dkt opis semua ckp okey x....
hehehe..xkan nak ckp xokey....mestila okey...
dlm terpaksa kena okey kan jugak la.....
rasenye diam lebih baik...xnak ckp lebih2...lgpun xtau nak ckp ape....


ikutkan hati da xnak jumpa sape2..
duduk diam2 terperap dekat rumah lg bgs..
xde soalan nak kena jwp....
huhuhuhu....

hari tu tgk semanis kurma topik yg dibincangkan =bahagiakah tanpa zuriat?
tgk sorang2 tanpa hubby...
ade uztaz undangan......
rase terubat sikit....bykla yg dibincangkan....
yg teringat sekali ustaz tu ckp sape2 yg suka buat suara sumbang ,perli memerli.....igtlah dekat akhirat akan dpt balasan kepada org yg perli2 psgn td.....huhuhu....
sy da rase da nak msk lima tahun ni...da mula terase sgt stress dgn dugaan ni.....
sbb selagi hidup dekat malaysia ni...ade kenduri kendara,majlis,doa selamat, doa selamat.....bagai2 perayaan lagi.....skrg ni sy da msk stage kalo boley xnak pergi mane2 majlis supaya xde soalan cepu emas org2 lain lagi..... mmgla sy dgn tenang jwb xde rezki lg la kak........
tp dalam hati tuhan je tau.........:((( rase da menangis2 kat dlm hati ni.............
baik keluarga mentua....xpayah ckp la kan.......:((((  terang2 depan2 sy mulut mcm hampeh.....
keluarga sendri pun ade jugak..........:((( tp xpayah la nak cite.....xpela keluarga sendiri xsengaja....
sbb tu sy malas nak balik kampung....dua2 kampung sy mls nak balik hokkey...


tapi kalo xpergi kenduri....ade je yg xpuas hati..pergi kenduri ade je mulut laju bercakap xkira hati org...........
adehh.....entahla....kalo nak citer macam2 lg....tp kdg2 sbb masa bekerja sy dan hubby mmg lari...
sy okey lagi...kuar kul 6.45 pg sampai umah kul 7.30malam sampai umah....hubby pulak kejekul 8pg sampai kul 2pg baru balik hokkey.....weekend ade je hal family.....nak je bgtau sume org kitorg yg keje private ni xsame mcm org yg keje tetap tu......
itu belum cite mak mentua dtg,kakak ipar dtg kl,biras,anak buah, bla,bla...org kampung bagai,jiran sebelah bagai.........tau nak cari salah org je...letih dah aku layan perangai org ni......mmg kalo boley xnak aku jumpa org2 ni.....tp nanti lg byk kesalahan kiter org cari......




so, terpaksa terima!!!!

Tuesday, December 27, 2011

doa dan azam 2012

dalam bape hari je lg nak msk 2012...
bertambah tahun baru bertambah la usia..
adooii..mak rase da tua benor da ni..
kalo umur baru 25 kan best......
rase2 azam tahun 2011 byk jgk yg tertunai...tp ade jgk yg xtertunai...huhuhuhu...
tp alhamdulillah la....syukur kepada Allah swt...

azam 2012
1.murahkan lah rezki kami dengan ............ (yg ni chart no.1).......nak membina keluarga bahagia ....kalo pregnant lg sekali nak unpaid...xley unpaid mak resign terus je.......keje asyik stress!!!
2.survey rumah dan beli rumah lg 1 yg atas tanah la plak...hehehhe..(kalo boley biarlah dekat ngan adik beradik)
3.buang card credit....(xnak pakai card credit da.....interest mahal giler...malasla...so bulan 2 stop terus)
4.bahagia bersama keluarga kecik kami...ngan adik beradik sume...moga sume bahagia......

My story : end of dicember 2011

this december ade byk story.
my birthday fall in this month.
but this year celebrate dgn sad news.
ohh,Down terus rase....hampir2 berputus asa.
berkecai sume impian..:)
bukan rezki sy....

xpela..Allah swt lebih tahu yg terbaik.
mane tau di masa depan ade lg berita gembira.
insyaallah....tapi usaha,redha,tawakal dan doa jgn diputuskan.
moga 2012 yg bakal tiba dimurahkan rezki kepada kami....aminnn...

moga doa saya termakbul dan Allah mendengar doaku...



Friday, November 11, 2011

rawatan gynae- Prof Dr Hamid Arshad

salam.
now nak citer pasal rawatan pakar gynae Dr. Hamid Arshad.
sebenarnye sy jumpa dia hanya 2x sebelum disahkan concieve.
syukur dengan bantuan pakar dan izin Allah swt sy dapat rezeki dengan cepat.
hanya sebulan cycle percubaan.

untuk tau kos2 Dr Hamid sila bukak blog. DR. ade inform sume harga rawatan2 dia.
tapi bagi sy amatlah berbaloi dan sy sgt  senang dengan cara dia bekerja dan apa2 kerja dimulakan dengan subhanallah.


1st treatment
- RM 348 (ubat untuk husband dan sy)
 -cost consultancy fees cume rm120 dan akan berkurg selepas next treatment.
 - sy ade bace dia skrg cume nak beramal dan membantu pesakit sahaja. sbb tu cost dia jauh
   lebih murah dari SJMC (Dr delaila charge pun sekali pergi rm250 hokkey )   

2nd treatment - RM 699.00 (IUI and ubat)
 -cost untuk iui =rm650.00
  -xde charge utk consultancy fees (free)
  -ade ubat duphouston =untuk tujuan kuatkan rahim (mahal ubat ni tp hokkeyla
                 

after two weeks.........saje je try pregnancy test.
alhamdulillah.positif lebih awal dr time due period.
hormon hcg sy tinggi.(yg ni depends pd bdn wanita itu sendri,xsume same)kebetulan sy dapat tau 5days before my due menses) :-)))) syukur pd Allah swt.

sebelum proceed dengan IUI ni.
normally kena ade ujian HSG (check tiub fallopio kedua2 normal x)-ni buat kat SJMC -results alhamdulillah normal
ape2 pun mmg start menses bulan lepas mmg sy berusaha keras....jeng3...hahhahah..


3rd treatment
- RM252
 -fees charges rm35 je hokkey
 - yg lain sume ubat (injection kuatkan rahim,ubat kuat rahim,folic acid,vitamin2 lain)

hmmmmm......
no travel,no fast food(adeeh da nak 2bulan xmakan ....dugaan betul),byk jugak pesanan prof...
bau2 perfume ,ape2 bau pun kena elak...

note:angah ko igt x,mak sembur ubat nyamuk 2minggu lepas kat bilik org suro ko amikkan tudung dlm bilik tu...hahahha...sbb dr hamid da pesan avoid bau2 halau serangga,perfume,xtra...kikiki.....muke ko pelik je time tu...kikiki...itulah rahsianye.....:-)

ape2pun sy mmg recommend sape2 g treatment kat dr hamid arshad ni.
sgt baik,gaya ckp pun lembut dan tenang je.sy sgt senang communicate ngan dia.
pangkat bapak2 gitu.....dia pun selalu pesan bace quran....huhuhu....
dan yg penting kena ade keizinan drNYa......mintalah pd Allah swt..insyaallah.......
            

Wednesday, November 9, 2011

bersyukur kepada Allah swt

salam sume.
mood sy mmg baik ni.
senyum senyum je.sorang2 pun boley senyum2.
berangan2.
sy bersyukur sgt kerana Allah swt menerima doa sy.
hmmmm.
adehhh.rase insaf dan menyesal sbb kdg2 lalai dlm mengerjakan suruhanNya.
insyaallah akan diperbaiki dr semasa ke semasa.
Allah swt tu selalu bersama kiter,tp kiter selalu melupakanNya.

setelah menerima khabar gembira.
hehehhehe.dan setelah diconfirmkan oleh 2 doktor.
hehheheh.sy yakinla sy da boley bergembira dgn berita ni tp kena beringat2.
walaupun awal2 da ade dugaan.tapi insyaAllah .Allah swt akan membantu dan permudahkan jalan sy.
hehhehehhe.
sy tgh pikir ni macammana sy nak travel ke opis .sebelum ni drive sendri.
now da ade baby ni kena la jaga sikit.doctor pun xkasi drive lame2.
yela,purata 2 jam pergi.balik pun 2 jam.(sbb jem tahap gaban)
so,nak pergi kerja xde masalah.
Mr.tomey ckp dia hantar ke opis.
nak balik?Mr.tomey balik lambat.hari2 pukul 9-10 baru sampai umah.amik haku mau kul 12.hahahha.kdg2 dia sampai umah pun kul 12mlm.adehhhh.da biasa da.keje QS mcm tula.lainla keje goverment.
tapi xpe.aku bersyukur dan redha je.rezeki masing2 dah ditetapkanNya.

hmmmmmmm.
so kesimpulannya nak balik xtau nak naik ape.kat situ xde ape pun.train.lrt.monorel.
so,tgh cari teksi nak rent sampai due bersalin.tapi xtaula.
uncle tu da ade client plak.so,xtau nak suro sape ni.
mula2 tu sy panik gak.tapi skrg sy cool je sbb maybe inilah dugaannye.
kalo dugaan cam ni pun xley hadapi mcm ne plak nak jd seorg mama.hhehehehehhe.
so.senyum jela.senyum xperlu kate ape2.

setengah org tu xfhm pun situasi dan masalah kiter....:-(
tapi masalah org lain kiter kena fhm je....:-))) normal la tu...
masing2 ade masalah sendri.so,rase2nye xpayah nak menceceh sgt la nak inform sume org problem i ni....
hehhehehehhe.lepas geram kat blog la.
lgpun masalah sendri.sendri settlekan.setakat ni sy xpernah mengharapkan pertolongan sesiapa lg.
sy dan suami lg suke berdikari dan xperlu meminta pd org lain.

so, sy berdoa Allah swt permudahkan segalanye......sepanjang kehamilan sy ni...
janji baby dan ibu sihat....
due date 16th July 2012.....:) berdebar2 nyeeeeeee......






geng TTC(try to concieve)-part four

RAWATAN DI KLINIK DR HAMID ARSHAD

hmm..Prof ni mmg dr.no .one for gynae in mlsia and very famous hokkey. very2 experience and very nice.cool guy.umur dia dlm 60 rasenye.dan ape2 kerja dimulakan dengan bacaan2 doa. very islamic.
kalo nak treatment ngan dia sebulan call baru dpt buat appointment.patient dia sgt ramai.
so,sy call time bulan puase hari tu.after raye barula ley jumpa dr.ni.hmmmmmm.SABARRRR.
sy pun faham. dah dr.wanted kan.:)))

sy baru jumpa dia dua kali.
first dtg terus laki bini check.
result dpt hr tu jugak.
alhamdulillah.dua2 okey.
dia tanye jadual kerja camne.

geng TTC(try to concieve)-part Three

okeyla...
sy nak sambung cite ttc ni..
lembapla pc ni , so kena tulis selaju dan seringkas mungkin.

PEMAKANAN2 YANG DIAMALKAN TO TTC:
1.amalkan makan buah kurma-7biji setiap pagi
2.amalkan minum susu kambing (kalo dibleng ngan kurma lg bgs khasiatnye-utk membetulkan hormon2 dlm bdn)
3.makan delima selalu-delima ni salah satu buah dr syurga.so,amat byk khasiatnye.
4.minum susu anmum matternity-rm 23.90 sahaja. yg ni sy da amalkan 2 bulan time try ttc.
ade doctor suruh sy minum untuk persediaan badan kite dan penerimaan bdn kite ye.
5.sy amik jugak air dari darussyifa.selawat dan berdoa semoga jika ade gangguan di badan sy mintak keluar dan jauhkan lah ye.
6.sy pun beli air yang telah di bacakan ayat2 alquran-rm15.00 shj.dan dimasukkan dalam botol minuman dirumah.untuk menghilangkan gangguan di dalam bdn.sebelum minum selawat dan niatkan dlm hati ape yg anda nak.
7.makan asid folic.
8.makan obimin.

sekian.semua tu mmg sy amalkan start dr date sy period hokkey.selamat mencuba.
msg khas to kwn my sis ye.

Tuesday, November 8, 2011

geng TTC -(try to concieve) part two

salam..
okey ni part two....nak share ilmu sikit kat kwn2...
perlukan pengiraan matematik...
sila cergas sikit...
sy matematik dapat 1 hokkey...(tp bm sy dpt 6-sbb tu ayat tunggang langgang cikit sorry ye)
selain DOA KEPADA -NYA....
dan izin-NYA.........

KENA ADE USAHA....

1.pergi rawatan pakar
2.dapatkan kepastian ape masalah anda berdua
3.mengetahui waktu subur anda
4. waktu period kena tetap maksudnya sebulan sekali (dlm blog dr.hamid pun ade k) baru senang nak kira

CARA NAK MENGETAHUI WAKTU SUBUR

1.kaedah BBT
-melalui termometer sila g watsons beli termometer suhu (brand omron rm 53.00 or brand metrolife kot 26.00 pun okey.....janji check suhu) pastu ade cara nak buat graft,nak catiit suhu tu..hari2 waktu bangun tido....
-lepas hari ovulasi-kalo suhu melebihi 36.60 dan maintain atau makin naik..insyaalllah anda telah hamil....- sy pun buat kaedah ni...dan sy nmpak perubahan suhu sy...dan after ovulation suhu naik sampai 37.25...kiki...time tu mcm da agak kot)


2. kaedah sains..
-g beli kat watsons test kit ovulation kit ,....mcm pregnancy test tu...mahal gak ni...dalam rm 80.00,rm 50.00....kalo divide dalam 15.00 per one piece.....sekali pakai je.....kalo dpt double line time tu tgh subur....hormon estrogen telah mula keluar....so,mulakan usaha anda....jeng3....
-kaedah yang ni pun sy buat......kebetulan tepat (dapat double line 3 hari berturut2)
semuanye kena gune matematik k.....kalo cycle 28..hari 14 waktu subur...waktu subur anda adalah hari ke 12-18 ...mula dari kiraan first period....


adeehhh..penatla..nanti i sambungla......
kena kasi consultantion fess ni...:-))
xpe..ilmu ni kena sebar2 kan...
tungguuuuuuuuuu.....


guide to geng TTC -(Try to concieve) ..part one

okeyla..sy buat entry ni....
sbg panduan dan usaha kepada sesiapa yg nak try TTC...
sy pun budak baru belajau tp alhamdulillah....
semuanye pakai matematik kalo nak tau formulaz....
disebabkan matematik sy dpt 1...kikiki...
alhamdulillah sy fhm melalu pembacaan blog2 di internet....
selain DOA kepada sang pencipta.....
dengan izin Allah swt....syukur alhamdulillah...

amalan2 yang perlu dilakukan:-
1. buat sembahyang taubat
2.buat sembahyang hajat
3.bacaan doa Nabi Zakaria 40 X
-Rabbi habli milladunka zurriyatan toyibatan innaka sami uddua
-ya Allah, kau kurniakan lah zuriat yang terbaik dari sisiMua sesungguhnye kau yang maha mendengar doa...

cubalah...sangat mustajab...sy telah hafal dan amalkan ketika subuh dan maghrib
....selame 20 hari berturut2..ye kawan2...kak kt ye....

2. bacalah yazal jalaali walikram sebanyak 11 x setiap hari ke airminuman anda- dan hembuskan dan minu...amalkan setiap hari....
-yang ni pun sy amalkan....sampai opis terus bace

3. amalkan menyebut 'ya musowwir' =MAHA MEMBENTUK
-dalam 99 nama Allah swt ade ayat ini...amalkan selalu dan usap2 di perut anda...

4. sebelum nak tido waktu malam....sy selalu bace ayat kursi,3qul,dan doa nabi zakaria dan usapkan ke perut .......yang ni boley amalkan semasa TTC dan semasa hamil- (sumber-penulisan dr.hamid arshad kot)

okey.....semua ni amalan2 yang sy selau buat dalam ....amalkan...insyaAllah...dengan izin Allahswt...
sy belajar ni pun dari internet n information...dan geng2 ttc....sy kumpulkan dan amalkan...
alhamdulillah........cubalah insyaalah berkesan........

Double line?

salam.
hehehehehe
hehehehhehe
hehehehhehe
hehehehhehe
banyak kali kena hehehehhehe daaaa

4/11/11-double line
5/11/11-double line (faint line)
6/11/11-double line (clear line)
7/11/11- double line (clear line)
8/11/11-double line (clear line)
9/11/11-double line (bold line)

syukur pada Allah swt. Alhamdullah.
walaupun xpasti lg,even da g Azzahrah.anddoc. doc dah sahkan......
tapi still mcm percaye xpercaye.
so, td da buat call kat klinik prof Dr Hamid Arshad.(sbb sebelum ni mmg buat rawatan kt situ)
this friday ni appointment.
(nurse tu siap tanye -bape kali puann buat test tu) sy dgn excited =6X.... (dlm hati ...ade 1 lg yg xgune lg....esok i try lg ye.....kikiki) tapi nurse tu gelak besau ok....hehhehe..lantakla...
so,tunggu jumaat la br check kt dr.hamid ...br confident sikit....:-)

keje mak skrg asyik menghitung hari je....
dari bulan lepas..muahahhaha....
DOUBLE LINE=POSITIVE....







Thursday, October 27, 2011

24hb October 2011

hari yang ditunggu2 telah tiba.
hmmm...
syukur dengan semuanye even pagi2 emosi dah sentap
ade manusia call daku pagi2 membebel2+menyampaikan cite jd joyah
xsensitif langsung even ko da tau date aku hari tu xboley stress...
kalo xpenting xpayah la call..buat menyakitkan hati je..
ape punye perangai la manusia tu..
xalert langsung...sedangkan ko da tau aku ade hal hari tu...
ikutkan hati nak naik suara je..tp bile pikir2 manusia tu spesies xde otak+otak lembap+stupid
so,aku diam dan jwb sikit2 je...
kenape ye ade manusia mcm tu..
da byk kali terkena..mls nak bg muke pasni..

yg penting semoga usahaku di izinkan oleh Allah s.wt...

stop stress

hehehe..
da entry pun tajuk no stress...
sy ni nak hindarkan diri dr stress..
sila la pergi jauh2 ye encik stress..
tapi kdg2 ade je penyebab stress...
kdg2 mood sy maintain je....
tapi bile bercakap dgn org yg stress...
aka org stress= ade je benda nak dibebelkan@xpuas hati@mengamuk
mmg buat hakku stress...
ade sorang hamba Allah ni...umur rase2 da cukup matang...
tapi kenapela xberubah2...
sakit kepala aku kalo nak stress ngan hakku...
semua benda bermasaalah bagi manusia yg satu ni...
kdg2 pelik jugak....merungut je....adoii..
pening mak...tp daku perhatikan da 6x manusia ni cal..
asyik nak membebel je...
daku ni malas nak bwk mulut bercerita plak ngan si polan...
xkuase daku perangai mcm si joyah..
tp hakikatnye daku sakit kepala n STRESS betul dengan perangai manusia sorang ni...
drpd dulu xberubah2....entahlah...
sila la berubah untuk kebaikan...:-)
untuk insan2 yg tersayang jugak...

jauhkan la daku ni dr stress..
lagi2 tgh treatment ni...
tapi manusia ni xfaham2 kot situasi hakku..
da byk kali jd mcm ni..
da tau aku ade treatment pagi2 xpayah la call membebel2 n dgn suara kuat2 xpuashati kat somebody...
sudah2la tu merapu2....malas aku nak layan even bercerita dengan nada joyah hokkey...
sila tgk kiri kanan baru mulut tu jalan....line hijau baru ON!

sekrg pun sakit kepala..
daku call nak tanye kabar je....ade je la cite cik joyah n cik kiah kamu...
adoiii...

SEKIAN.

Tuesday, October 11, 2011

sampai bile ??

sampai bile?
sampai bile?
sampai bile?
sampai bile la suami sy kerja dr kul7.45 sampai kul 12 malam
sampai bile sy g keje dr kul 7pagi sampai kul 7mlm
sampai bile sy kena tunggu husband sy balik rumah sampai malam2....kesian tgk dia balik kerja....
sampai bile sy kena duduk sorang2 kat rumah tunggu husband balik...
sampai bile sy dapat tahan sabar nak faham kerja suami sbg qs yg selalu ade tender dr kul 7-12mlm
sampai bile sy dapat tahan stress sy kalo suami balik selalu lambat kul 12....duduk sorg2 kat rumah....
sampai biler sy harus hadapi keadaan ni...
sampai bile orang lain nak faham keadaan sy-kdg2 sabtu ahad tu ade je hal.....(xtau ke kami suami isteri auni kerja mcm kerja buruh) tp sy ttp mencuba yg terbaik....
sampai bila sy je yg cuba jd yg terbaik...org lain ckp main lepas je xpk hati sy....
sampai bile sy pun xtau...
sampai bile nak terhegeh2 kat org lain...sedangkan 'org' tu xamik peduli pun hal kami.....
sampai bile asyik nak kena jd mangsa pilih kasih je....
sampai bile bak puaskan hati sume org...
sampai bileorg lain nak faham masalah kiter..
sampai bile kiter je nak berkorban untuk org lain...tp org tu xde peduli hal kiter..
sampai biler hati ni nak kena pendam je...
sampai bile????????
sampai biler???


nasib baik duduk rumah apartment jerk..kalo duduk rumah 2 tingkat..setiap malam mau aku menangis kenangkan nasib.....duduk umah besau sorang2.....nampaknye cdgn nak beli umah 1 lagi.....agak menakutkan...tp kalo da bertiga nanti .....bagus tuh.....:-)



Monday, October 10, 2011

my journey to...........

hmmmm.... ini utk my schedule....senang sok ape2.....

5.10.11- my first appointment with dr.gynae Prof.hamid arshad
9.10.11 - myfisrt date period ( take medicine  obimin,folic asid, and clomid (2-4 days)
24.10.11- my appointment with Prof......
                 semoga semuanye berjalan lancar.....
24.10.11 - my ovolation date
25.10.11 -my ovulation date
26.10.11 -my ovulation date
24.10.11- Dr. Hamid da pesan need a rest.....makan makanan berkhasiat....no junk food....                       
26.10.11-So,sy da try xmakan junk food lg...fast food lg......no fast food and ice....                   
9.10.11 - sy berdoa segalanya berhasil...semoga Allah swt memberikan kami rezeki........
                dengan percubaan pertama....doa2 ku juga ku simpan di dalam hati.....Dengan izinNya.....tapi
                tengah mencari redha kepada Allah swt


DOA NABI ZAKARIA (tengah amalkan doa ni)

YA ALLAH KAU BERIKAN LAH AKU ZURIAT DR SISIMU ,YA ALLAH YANG MAHA MENDENGAR DOAKU.

    ..
               

DOA KAMI.....

hmmm....
da lame x update blog....lgpun ni blog syok sendri....
.nak masuk blog ni pun kena bukak kakak ku nye blog click dr situ...da lupe ape name blog ni....
hehhehe....mmg sengal....kalo org comment pun xreti nak reply....lg tahap sengal...

sy tgh berusaha lagi....menyambung misi pada awal tahun hari tu ......
bulan March 2011 hari tu da proceed dgn operation fibroid ...xbesar pun dlm 3cm...& 2.5 cm....at SJMC
hmmmmm.....
so,atas nasihat my sis ,pn.suhaila saleh....sy cuba pergi ke dr.hamid arshad......

5.10.11- first date appointment dengan Prof.dr.hamid arshad....
agak baik orgnye....time jumpe tu dia pakai bj bedah kot....setau sy dia kalo operation buat kat
pantai medical centre......walaupun sekejap....tp sbrg pertanyaan mendapat jawapan.....sy tgk pun
dia amik tau latar belakang keluarga.....dan dia ade sampaikan pesanan2 dan doa2....sy lihat dirinya
pun sgt dekat dgn Allah swt......kerjanye juga sgt teliti......

5.10.11 - hasil dr pemeriksaan Dr.Hamid Arshad ....UNEXPLAINED ......so ade beberape kaedah......
Dr.suro proceed dgn kaedah itu dulu..maybe dia tgk record da hampir 5 tahun usia perkahwinan
kami.......minimum 3x........tp sy sgt mengharapkan
kejayaan  pd kali pertama   ......disertakan dengan doa2 dr keluarga sekali.......sila la
ampunkan         diri  ku ini yg kdg2 menyakitkan hati ke....tercakap ape2 ke......selamat hari raye maaf zahir batin....:-))) peace no war....

5.10.11 - dekat situ ramai jugak patient Dr.Hamid.....kebanyakan yg sy curik2 dgr baru balik                         operation.....si   penakut mula la menggigil2 lutut..nasib baik bwk sume result dr SJMC....scan ujian HSG pun sy bwk.....dgn ujian2 pap smear sy bwk....Dr.hamid tgk.....tp sy still rase bersyukur...kat situ sy dgr perbualan kaum2 hawa. yg datang bersama suami......baru pas operation endometrisis la.....pastu terus D&C.....sy rase nak pitam guling2......pastu jalan pun xstabil lg.......hmmmmm.....ade kwn sy buat kali ke2 dapat kembar 2...rezeki dia......moga2 ade jugak rezeki sy nanti..........kalo sorang pun sy terima.....kalo kembar pun lagi sy terima........hehheheheheh......umur pun da nak 30 ni....huhuhu...tp belum lg bulan 12......:-)
harap2 berjaya la....dapatla sy bagi hadiah besday utk mr.tomey..........mesti dia happy sgt.....:-)).....hmmm..tp kena belajor redha ni......utk sbrg kemungkinan....

HARAPAN...OHHHH...HARAPAN......
saya harap dengan bantuan pakar dan dengan izin Allah swt hajat sy yang satu ni kesampaian.....
sbb sy rase da cukup lame hidup berdua...sy nak menambah keluarga untuk kebahagiaan kami suami isteri....
dalam doa sy xputus2 semoga Allah swt memberikan rezki kepada sy dan suami merase nikmat menyambut kehadiran org baru......
hanya yg memahami yg faham kot ape yg sy rasekan skrg......sy sgt bersyukur suami sy senang bekerjasama dan memberi moral support kepada sy.........walaupun waktu dia bekerja selalu balik lewat...sampai kul 12 mlm baru sampai rumah.....tp dia meluangkan masa utk berbincang dan menenangkan hati sy.....syg sgt kat Mohd Yusry Mohd Yaacob ni..........

semoga rumahtangga kiter diserikan dengan cahaya mata .......InsyaAllah....
sy bernazar andai kata ade rezki kami ....nak buat kenduri doa selamat ..........
andai hajat kami ni kesampaian......hajat yg  satu ni rezkinya dtg dr Allah swt..........bukan dr sesiapapun.....






Wednesday, September 7, 2011

AFTER RAYE 2011...MOOD: SENYUM JE

JENG2! BEFORE RAYE & AFTER RAYE COME BACK @

List BEFORE RAYE:

1.baju raye
2.kuih raye
3.duit raye mak, ayah, ina, ira.nana,amana, arief...hahahhaha..
4.tudung raye
5.kasut raye
6.carpet raye
8.baju melayu mr.tomey
9.butang baju melayu mr.tomey
10. contact lens colour la...hehehhe

LIST AFTER RAYE:
1. Baju raye - ade xpakai pun
2. Kuih raye - siap xabis pun, hari2 nak bwk opis sedekah sekali kt org
3.duit raye mak, ayah, ina, ira.nana,amana, arief...hahahhaha.. - okeyla..yg ni habisla....:-))))
4.tudung raye - yg ni nasib pakai
5.kasut raye- pakai xsampai 5 minit...da lame xpakai kasut hill..sakit kaki mak
6.carpet raye- okeyla..yg ni bergune la....suke sgt
8.baju melayu mr.tomey- okey...nampak mr.tomey kurus sgt
9.butang baju melayu mr.tomey- okey...even harga baju melayu n butang da nak dkt same..tp hrp2 xhlgla sampat tahun depan..tiap2 tahun hilang camne?
10. contact lens colour la...hehehhe - yang ni harus laaa...kelassss ko jahhhhh!!!ala2 korea ghitu...hahahha

kesimpulannye....asal raye je dwet mesti dibelanjakan entah kemana jela....
tapi benda yg dibeli tu entah gune ke x...huhuhu....
tp thanks to mr.tomey sbb bg kiter dwet raye.....kar ching!kar ching!

agak2 org lain raye camne la kan?berpe la bajetnye setiap tahun ?huhuhu......kitorg berdua ni pun boley tahan ongkosnye........hmmmmm.......org malaysia beraye mmg sakan.....
pastu dwet raye mane tahan takat rm 1 ek utk budak2 skrg...hahahhaha.........advance betul...tp yg penting ikhlas.......:-)))) tiaptahun utk dwet raye kalo campur sebelah mr.tomey .....adehhhhh......xsanggup rase nak tulis amount utk dwet raye je.......muahahahhahaha

Sunday, August 14, 2011

SHOPPING RAYA vs ROMPAKAN?

Nak buat list untuk persiapan hari raye 2011 la...
bukan ape....tgh bohsan nih....boringla plak even baru balik dari jusco....
kengkonon nak membeli belah....n cuci2 mata..brg dapur pun da habis untuk msk waktu berbuka...
rajin betul sy msk untuk berbuka n sahur tahun ni...adela 3/4 hri kantoi xmsk n bangkit sahur.....


tapi td ade peristiwa kat jusco hokkeyyyyy....
ROMPAKAN!!!!LG SEKALI HOKKEY11 ROMPAKKAN !!!
adeeehhh...siap ade PISTOLLLL!!!
haruuuuu....nasibla mak jauh jugak......
dasyatla....yg bestnye even pak guard ade 2 org...tp perompak itu berjaya melarikan diri hokkey....
sbb ade pintu yg paling dekat dia nak kuar.....
maybe da ade org tunggu kat luar naik motor.....
dgr citer 3 org..........
n maybe India????India nak raye jgk ke??adehhhhhhh...tepuk dahi gua.......

yang bestnye mr.tomey tu pun mula menyibuk pastu tinggalkan troli kat makkk.....pastu maakkk ni pun nak menyibuk jugak.....hakku tinggal je brg2 yg da ade n troli2 sekali hakku tingallkan...hakku pun siap kipoci g kat depan.....ramai org g kejar perompak tu...sume takut sbb diorang ade pistol kot....kejar dr jauh je....

pastu mak kipoci la borak2 ngan sape tah...minah kipoci jugak la tu.......hahhahaha....
pastu borak2 ngan cashier tu,dia kate duit tu hasil pungutan semua caunter cashier hokkey!!wahhh...ini sudah kira raye sakan perompak tu....kecoh giler td kat jusco.....muahahhahahahah......

pastu mak pun balik cari troli yg ditinggalkan td....haruuu...troli tu da hilang......mesti ade org copet....
aduhh...pastu g cari troli lain sume da habis stok....
pastu mak kena marah ngan mr.tomey........menyampah mak...benci hokkey.....
igt dia sorg je nak kipoci kat jusco tu.....mak pun nak g kipoci jgk........real punye hokkey...

pastu mak kena marahla ngan mr.tomey....mls mak nak layan....diam jela....rasenye diam tu lebih baik la kot.........huhuhuhu...time2 bulan pose ni mmg byk dugaan sungguh....xpela..mak redha la.....
mungkin ade sbb ujian2 ini berlaku ......semoga puase mak diberkati Allah swt berkat kesabaran mak ni haaaa.....

senyum xperlu kata apa2....:-))))

Wednesday, August 10, 2011

POLITIK OFFICE

hmmm..sy br je pas bersahur ni...mr.tomey sudah tido balik..sy?adeehh..krg terlajak kul 6.50 nak kena kuar umah da...sbb jalan jem sgt di bulan puase ni luarbiasa hokkey.....itu pun sy sampai opis mau kul 9/8.30 kalo bernasib baik...selalu kul 9.....mau hakku kena panggil dgn hr dept.......xpela...kalo kena pun im ready for that....kalo kena panggil sbb amik cuti even cuti dibekukan sampai bulan 10 pun...xkisahla...i jwb jela kan....kui.kui.mls hakku nak layan dahhh.......

kalo xmau kasi cuti raye pun....hakku EL  hokkey...kalo kena panggil i ckp la...i nak cuti beraye sakan ngan family hokkey.....suka hati aku la cuti aku ade lg 17 hari hokkey (yeke)....rase2nye mmg byk lagi...ponat den simpan nak cutii time pose....ko freezekan cuti mak.....so,pemberontakan telah berlaku....yg latest dgr citer nak potong gaji kalo xhantar-log book,40hours....n xtra....da la kerja byk ditambah lg benda yg xpatut2 mintak ni.....ko nak potong gaji org......ape2la ye labu...mak layan kan aje skrg....

lg 1 politik ofis....
hmmmm......sy terus terang kat sini sy mmg kurang percaya kepada kwn2 yg sy baru kenal hatinye...n tempoh perkenalan itu kalo baru 3-5 bulan sahaja....mmg sy xperxaya langsung...kerja di company melayu byk cucuk...tikam belakang..buat cerita.......ini xperience kerja da nak 7 tahun.....so sy dpt bace sgt perangai org .....mmg perlu berhati2 dgn org yg baru kiter kenal...xboley percaye sume ckp org ni...amik 15% je kate2 org yg mcm ni.....depan ckp lain..belakang ckp lain........so, walaupun sy dgr mcm2 kata2 org tu utk sy percaya sgtlah susah....sbb mmg ade org yg laser saje mulut tapi kerja xjalan.....n ade jgk org yg suka buat cerita dan mengambil kesempatan bila sesuai....so terpulangla kat kiter menilai......

sy percaya pd org yg sy da kenal sekurang2 nya 2-3 tahun berkawan...kira internal n external la.....yg semua cerita dikongsi bersama......kwn jenis ini.mmg boley di percayai.....di opis....tapi kalo org lebey percaye kepada org lain yg dia baru nak kenal hati nye.....n org lain cakap belakang2 n menyampaikan cerita.....sila la nilai dulu.....jgn terus  percaye je ckp org yg menyampaikan.....sbb awk baru je kenal orang yang menyampaikan cerita pd awk itu....tgk dulu dia mcm mane...xsemestinya dengan awk dia ckp gini...tp dgn sy dia ckp gitu pulak.........dan sila  nilai dulu ape yg dia cakap.....walaupun dia menyampaikan yg xbaik....sy tetap percaye pd org yg da lame sy kenal luar dan dalam.......xsemestinya bile kiter ader problem skrg sampai kebaikan yg sebelum2 ni terus dilupakan.......dan sepatutnya boley pikir sendri dan jgn dgr cerita belakang2.....kenal dulu org yg menyampaikan berita tu......sy sudah tahu siapakah org itu.......salah sy jgk senang sgt percaya 'org'....hmmmmmmmmmm.........'org' itu rupa2nya suka bergosip dan suka memecahbelahkan org...rupa2nya 'org itu sudah byk x gado dgn org lain......adeehhhhh......depan nampak baik...belakang lain pulak ceritanya...org mcm ni pun ader.....


..tapi terpulangla sbb sy pun rase da terase sgt..........even ade org menyampaikan sy tetap percayekan org yg sy kenal 2thn  lamenye......sbb sy rase org sekeliling akan mengambil kesempatan di atas keadaan sekrg....xkanla sbb org baru kenal dan cucuk terus percaye cerita2 yg xbaik.....hmmmm.....mungkin cara penyampaian berbeza.....tapi....nak buat mcm mane.........terpulangla kan.....sedangkan 'org' itu pun ade jgk menyampaikan pd sy...tp sy tolak tepi memikirkan persahabatan kiter......

senang citer 'org' itu nampaknya xboley dipercayai ......sy pun menyesal terlanjur kata n bercerita kepada 'org' itu......sy igt 'org' itu boley dipercayai dan sesuaila dgn umurnya yg agak berumur...tapi bila ader bukti yg agak kukuh berlaku di depn mata sy.......hmmmmm.....betulla andaian sy selama ini.....maybe org ini menyampaikan yg bukan2.....depan sy bukan main baik.....blkg maybe lain ceritanya......

hmmm...xpela....Allah lebih tahu ......sy rase da penat explain pd yg empunya diri..tapi apakan daya....sy pun ade hati n perasaan jgk.......da byk perkara yg buat sy betul2 terasa hati......:-((((

saya bukannya baru kenal awk pun...da lame...so sy faham la kalo awk xsuka org tu mcm mane.....
kiter kan pakwe makwe dulu.....da kenal sgt hati budi...tp bila jd mcm ni......terpikir pulak....mane pergi kebaikan kiter masa dating2 dulu.....hmmmmm...:-((((

alamak..challow dulu....zasssss.....
da mcm karangan pulak.....





Tuesday, August 9, 2011

LEGEND CHALET PD.



               Suasana di bilik....best la bilik ni...sesuai utk honeymoon n family kecik pun okey lg....

                                 swimming pool kecik...:-)))))))) untuk budak2 n org dewasa pun muat 
                            hokkey..syok  sendri la sy mandi pool ni berendam je xpayah g swimming pool lg

                                            siap ade peti ais hehehhehe

okey...ni dr dalam bilik hokkey..jgn nak bukak sgtla krg terjatuh kat bwh air haruuu je

                                                pandangan dari bilik depan


:-) seronok la bercuti sebelum bulan puase.....lepaskan stress....


info percutian:
Lokasi : Legend Port Dickson
Tempoh driving: dalam 30 minit dr cheras
Tempat makan:
best!!5 star! g makan kat medan ikan bakar area situ....ketam bercili 2 ekor, ikan bakar, sotong goreng tepung, sayur, tomyam, nasi .air utk dua org semuanya baru rm 58.00 ....murah sbb menu n kuantiti nye sgt byk...siap xhabisla...hehhehehehe
Comment :
mmg disyorkan pergi ...utk hilangkan stress sbb sgt dekat dgn kl...xpayah booking ticket airasia...tol n minyak je..senang citer belakang rumah je....dekat2 lukut gitu sebelah glory beach resort....ade pantai dekat2 situ....:-))))kalo stress boley g sinila ....


Monday, August 8, 2011

STRESS !!!l

aduhai sempena bulan puase ni sy seboleh2 nya xmahu stress...tapi nak buat mcm mane..ujian dtg dr Allah swt
jom kiter pikir punca sy stress...hahahhahah...sy tengah mengkaji ni kenapa sy stress sejak akhir2 ini dimana xbaik utk kesihatan jiwa dan raga sy...hahhahaha

Punca2 Stress:-

1. Tuntutan kerja yg semakin menekan kot
2. Perangai orang sekeliling
3. Perangai sendiri yang pikir mcm2 hal yg xberkaitan dlm hidup...kira benda xpenting pun nak semak dlm otak
4. Mind setting asyik pikir mcm ni....xtahanla ...nak kena rxxxxx ni.....ASAP hokkey
5. Perjalanan kerja -travel time waktu pagi n petang sgt membuatkan sy stress nasib ade sinar fm
6. selalu menjaga hati orang sampai sy sendri makan hati......mmg org telah buat sy mcm2 yg xsepatutnya...dan sy boleh balas perbuatan insan2 itu ....tp sy xberminat nak balas balik....biarlah Allah saje yg membalasnya.......
7.masa mencemburui saya hokkey....hahhaha..terase semuanye terkejar2 dibulan ramadhan ni...:-)))

hmmm...alamak byk pulak stress sy ni....tambah lg la...intenet kt umah ni lembap hokkey walhal bayo da rm80 sebulan.....adeehhhh...astro pun bila hujan je hilang walhal bayo da nak rm100 sebulan.....nak kena buat sesuatu ni.....nasib mr.tomey yg bayorr......huhuhu..kalo xstress lg hakku........

nak kena bejaor lebih tenang dengan semua ujian 2 yg mendatang selepas ini....dan berfikiran matang sesuai dgn usia...hahhahaahahhha...matang la sgt...sila muntah u alls,,,,,

Sunday, July 31, 2011

AZAM RAMADHAN 2011

Dengan ini sy berikrar dan berazam pada tahun ini  INSYAALLAH:-

1. Nak sembahyang terawih....seboleh2 nye xnak ponteng tapi kalo terpaksa buat kat rumah je pun okey..yela hari keje mau sangkut jem

2. Nak bangun bersahur dan memasak untuk suami tercinta- sbb da 3 tahun sejak jd isteri sy mmg terlajak sahur...kdg2 tgk muka husband frust je xdpt mkn...hehheheh

3. Nak beribadah.....asyik keje je...bila mase nak tambah pahala kan?....

semoga tahun ini saya,suami dan keluarga tercinta mendapat keberkatan yang lebih sempena dibulan mulia ni.....AMINNN....semoga Allah permudahkan semuanya.....

Monday, June 13, 2011

PERANGAI MOODY???

 MOODY  A.KA   STUPID????

hye everyone....
xkirala ade org bace xblog sy  nie...tp kat sini terang2 sy nk inform kat sesape yang perangai MOODY a.k.a ikut hangin puting beliung ko jer......hakku nak ckp ni perangai ko tu buat semua org kat sekeliling ko menyampah...

ko pikir ko punye perangai jer nak moody....ikutkan hati nak je aku jergah sekali...bila ko moody2 org sekeliling ko pun terase nak marah tau x....mood tetiba moody gak...nak sound krg kate xreti jaga perasaan org.....kiter ni jenis bangsa jaga hati org so plss la ubah perangai korg tu.....harap da tua jerk..
benda kecik korg buat besar....xhabis2 dr dulu......rasee da letey jaganye hati org......menolong org sedangkan org yg kiter tolong tu xtau pun menghargai jasa baik kiter.....

mmg sy xfahamla....manusia ni.....lagi 1- dgn perangai org PILIH KASIH (xkisah pun sbnrnye lantak la kan tp jgn la nampak sgt ......ikutkan hati hakku pun xmau tunjuk muka hakku ni terhegeh2 pd yg xsudi tapi hakikat nye hakku xnak berdosa besar....adehh...bile rase  xtahan sgt ni....kdg2 siap doa la jauhkan la rase marah ni supaya xberubah jadi dendam.(kalo ade ubat pil hakku da beli da supaya hati aku jadi keras dan xterase ape2 da kalo dgr ayat pedih2 n pandang cikai kat org ni.......tp apakan daya hakku pun manusia biasa:-(((((((
mau aku xsedey kalao dr dulu xsudah2 mcm ni.....
pikir dosa je kalo xmulut aku da ringan nak menjawab tp ade 1 kes tu aku da xtahan sgt kan da terjawab.....

mmg sy da letey nak layan perangai org........nak jaga hati org....hati kiter ade ke org tu nak jaga......tetiba hakku jadi moody kalo layan org moody ni.....
tu psl xleh layan sgt org mood xbetul ni........buat hakku pun jadi moody xpasal2.....




Friday, May 20, 2011

NURKASIH

Lewat ini ku rasakan
Kasih kian ku dambakan
Resah hati yang ku pendam
Pada takdir dan harapan

Detik waktu dan suratan
Siapa tahu ketentuan
Ku mencari cahayanya
Dalam bayang kegelapan

Nur kasih
Nur kasih

Nasib hidup dan pilihan
Lain hukum setiap insan
Mengharapkan perjalanan
Dalam maya kesamaran

Nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Ooo kasih
Nur kasih
Oh nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana
Masih mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi

Nur nur ya nur kasih
Nur ya nur kasih
Nur nur kasih
Nur kasih

Monday, May 16, 2011

HATI.....

emmm.... kenapa ade hati?ape ade pada hati?
ayam pun ade hati.lembu pun ade hati.
hati manusia lagila ade.hmmm.pelik kdg2.dlm hati kite boley berkata2.tanpa ade sesiapa pun boley baca ape yg terkandung di dalam hati kite.
hanya hati.kite sendiri.dan Allah swt sahaja yg mengetahui ape yg kita ucapkan dlm hati ini.
hmmmm.....kalo kiter sedey hati dulu yg menangis baru la mata mula menangis....
hmmmm.....sy pun pelik jugak...kuasa Allah s.w.t......ajaib sungguh HATI INI....


                                                       pic time sy bertunang....


                                            owhh..kenangan lame....



                                 kek gambar ni....sempena pertunangan kami....
                                semoga hubungan kami kekal hingga ke hujung nyawa......
                                da genap 10 tahun kami bersama.......
                                semoga kita berdua sama2 menjaga hubungan kite ye sygdan semoga
                               Allah swt memakbulkan doa kiter.....

BILER BORING??

 BORING OR BOSAN= REBONDING

hmmmmm....sy pun xtau la nak describe ape yg sy rase now....ade rase bosan...ade rase sunyi...ade rase xtau hidup ni mcm mane kan....so, hr ni bosan gua da mula da naik tahap gaban da....
so hr ni sy pun mula la cr tempat nak buat rebonding....adeehhh..menyesal betul potong rambut ni....lepas rebonding pun pendek...tahap bahu je....menyesal....first time la ni rambut gua sejak keje dulu xpernah la pendek..mesti potong layer panjang.....terase ayu gitu dan terase diri confident gitu....

skrg ni adehhh...rambut selembut sutera pun tp pendek paras bahu buat mak rase nak menangis guling2 menyesal potong rambut.....cina tu pun aku kate layer laaa......mcm xbiase plak.....bukan layer paras bahu....krg aku saman amik karpal sigh kalah ko amoiii.....hakuu nak rambut hakku balik....adoiii.....

tp xpe aku harap.....dekat raye ni panjang balik la rambut hakku ni.....pleaseee la rambut ....panjang la cepat.....hahhahahaha.......boley merayu kat  rambut......startla  mak nak jd sengal...hahhahaha.....

Thursday, May 5, 2011

Party + Cinema Time Dear!!!

Are You ready????
It's time to Burn the Road!!
Coming back my fav. moovies....
done by 4/5/11...
5 star for this time...fullywith action & very thriller u alls!!!
Love it! showing times 2hours ++ 


FAST & FURIOUS 5!!!MY HERO :-)))
BIG BIG SMILE:-)))))

friday mood~by Maher Zain

INSYAALLAH LYRICS

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Everytime you can make one more mistake
You feel you can’t repent
And that its way too late
Your’re so confused, wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Insya Allah you’ll find your way
Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astraYou’re the only one that showed me
the way,
Showed me the way x2
Insha Allah x3
Insya Allah we’ll find the way


-hmmmm...suka layan lagu ni bila rase dunia ni xadil......:-)))))

Friday, April 22, 2011

Bandung 6/4/11 until 12/4/11

BANDUNG , INDONESIA

okey u alls ...just nak share my second holiday di bandung....
tahun lepas da pernah g bandung ni....
tp sekejap cuma...
so kali ni seminggu dok kat sane....
igtkan bestlakan,...
tapi sbb da pernah g...boringla u alls....
siap kena keracunan makanan lg....
in package la....dmm,muntah,cir bir.....adusss...2 hari jugakla bertapa kat bilik
menghitung hari nak balik malaysia...
rindu bangat sih nak balik rumah sendri...rindu nak tido kat bilik sendri....
rumah ku syurga kukan...

tips di bandung
transport-xpayahla nak sewa supir for 1day...just amik teksi jela....pergi n balik
hotel- ade a few hotel yg senang nak g mane2...tempat shopping  & i love all the FOS (Factory Outlet ) ..wajib pergi nihhh tau....the secret,branded shop outlet,kat jalan dago dan jalan riau..sume brg branded dan tempat shopping sangat bersih di FOS mcm kat shopping complex kiter....sape yg dah pernah pergi ley imagine la.....
flight- booking je time air asia promotion....

ape2 pun....u alls layans la picture syok sendri gue di bandung hokkey.....







                                                           



u alls?guess what...ni tempat sape2 nak wat inai tau...mcm2 ade...

Sunday, April 3, 2011

Saturday vs Sunday!

last week nye weekend g  balik kampung husband......
so,weekend sy habis mcm tu je hokkey....
igt weekend ni nak bersuka ria je....

tapi............

tetiba mak rase xsedap badan plak kan...
demam nak menyerang kot....husband pun same...
sudahnye.....

saturday

pagi- pergi Jusco membeli barang2
tengahari- Lunch kat tempayaki........
malam-lepaking kat anney, balik umah kul 9 da tido-penat la badan ....

sunday

pagi- pg lg da kejut husband nak g joging (tp just jalan je sbb lupa pakai stoking-melecet) dapatla satu tasik muahahhahaha
tengahari-balik masak terus hadap nasi bile tgk perut ku mengempis sikit...muahahhahaha...rugi jela joging td
malam-husband g tgk mak dia kat selayang...


hakku nak kemas barang untuk ready g bercuti ke Bandung,  Indonesia  ...owh my second time...
letey la nak bekerja je...since nak abiskan cuti tahun lepas....
lagipun sejak operate haritu satu cuti pun mak xambik lg.....tu yg nak demam ni..pg da kuar tp.....
letey betul keje.........ape2pun pandai2 la pakai cuti tu k.....jgn terlebih sudah........nanti salahkan orang lain plakkan..wakakakakkaka.......



SELAMAT BERCUTI U ALLS!

Friday, April 1, 2011

Rossa - Hati Yang Kau Sakiti ( lagu best)




Rossa - Hati Yang Kau Sakiti

Jangan pernah katakan bahwa cintamu hanyalah untukku
Karena kini kau telah membaginya
Maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu
Karena hatiku slalu kau lukai
Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
Ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa

Ku menangis... membayangkan
Betapa kejamnya dirimu atas diriku
Kau duakan cinta ini
Kau pergi bersamanya

Ku menangis... melepaskan
Kepergian dirimu dari sisi hidupku
Harus slalu kau tahu
Akulah hati yg telah disakiti

Maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu
Karena hatiku slalu kau lukai
Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
Ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa

Ku menangis... membayangkan
Betapa kejamnya dirimu atas diriku
Kau duakan cinta ini
Kau pergi bersamanya

Ku menangis... melepaskan
Kepergian dirimu dari sisi hidupku
Harus slalu kau tahu
Akulah hati yg telah kau sakiti

Ku menangis...
Harus slalu kau tahu
Akulah hati yang telah....
Kau sakiti...

msg:- Life is short to waste & think who always  play fool and make we feel suck!OMG pls go away all people who make me feel suck n down!

Thursday, March 17, 2011

GENG2 BERJIMBA KAT OPIS!



hah..ni mood sedey sikit ni...
mak nye geng kat opis sume da berpecah da.....owhh...xsyok jgk sbb da biasa dgn geng2 ni kan...da lame mak membebel2.berangin2.dan mcm2 'ber' da kalo kat floor 16 tu sbb da biasa ,,,
tp mak now da turun takhta tingkat 14.....huhuhu...
dgn kwn2 baru yg suke jaga tepi kain org ni buat mak rase nak ajar sekor2 tau adab2 bahasa malaysia ni!!!wakakakaka....
so,geng RMM da berpecah! nasib mak n kwn mak si noly tercampak same2 kat satu department ni!!
adusss sikit je lagi mak n no;y ni nak buat kenduri besar2an sbb terkeluar dr RMM sbb SINGA nak msk kandang RMM da...wakakkakaka...kitorg yg tikus ni baik lari msk kandang lain!!
tp yg xbestnye kena plak msk department baru!!
tapi berkat kesabaran mak n kwn mak .....hmmmmm.....okla tu....
hmmmm..kawan mak byk yg da resign la......xsyok jgk.....xtau la mak ni nak bertahan sampai biler ni!!

Wednesday, March 16, 2011

SATAY SEDAP KALAH SATAY HJ SAMURI ....

muahahhaha...

entry ni nak promote ye...mak da jumpa da tmpt yg best untuk mkn satay...mmg sedap dan terangkattt...confirm mak xtipu...mak mmg la ade share kat kedai ni...tp share as custumer jerk....muaahhahaha...xde discount pun even da pergi byk kali.....satay ni mmg sedap compare ngan satay hj samuri okey.....bukan nk complaint pun tp just nak komen je....wakakkakaka...satay hj samuri tu kuah kacang dia now da lain rase....satay KELISA ni...mmg kelas...isinye byk....n ade ketupat buluh kot name dia...yg ni mak xsure la...tp ketupat nye bentuk panjang gitu wokey.....kat sebelah satay tu ade plak org jual burger gitu...aduss.....ini la rahsia mak makin gemok gedebab mcm badak yg comey gitu key......
muahahhahaha.....mak suka perasan tp mak suka gak kutuk diri sendri sebab lemak kat perut mak ni susah betul da nk kempis sejak kawin ni.......xtau da mak nak buat mcm mane..ni pun sbb sakit hati sgt mak baru je melantak nasi hokeyyyyy....mak da geram ni....xdpt balik nk pakai baju mcm dulu sume size xs hokey.....sekarang start huruf X jugak tp XL.......MUAHAHHAHAHAH....

okeyla...silala try ok...mak jamin kelassssss giltu...restoran kelisa.....tepi az zahrah.....selang beberapa kedai.....sebelah kiri okey.....sederet je dhn azzahrah di bangi....





nota kaki:- kepada tokey restoran kelisa  jgnla naikkan harga pasni mak da promote kedai ko ni tau....xbg discount pun xpr tp kasila xtra satay tu supaya mak jd gajah plak bukan badak je...wakkakakakka

SELENDANG POLKA DOT

heheehe..sudah lame betul mak xberbloging ....asyik bace org lain nye entry jerk...hmmmm...xpela kasi can kat org lain berblog dulu.....mak layanzz jela org lain nye pun xpe....ekekekkeke...
entry kali ni psl selendang ye....sesape yg pakai tudung tu paham la kerumitan memakai selendang ni....mak lg la maha lembap nk pakai ...tp tgk kakak sy si angah tu pakai cun melecun je...plus org lain sy tgk berfesyen2 tudung nye...apelagi...mak mulakan la operasi try men'try' mcm2 versi tudung ni.....muahahhaha
takut jugak kan muka xsesuai dgn tudung2 yg org lain pakai...mak pun nak melaram jugak...dulu time bujang 2 punye vogue gitu....xkanla da kawin jadi selebet mebet plak....antu lari dulu kang bila tgk mak....bukan kali mak yg lari....wakkakakakkakak....
okla...kat sini sila la kasi mak puji diri sendiri ye ....mak kat bawah tu nampak muda sikit la dr umur sebenar..actually umur sebenar mak da sweet 20 ...so berkurangla jd dlm 20+5 jer...wakakkakakkakakakakakaka....gelak besar mak mengilai2 da ni...muahahahhahaha
sila la mengaku kan i muka da mcm umur sungguh muda cun melecun gitu kan...hahhaha(tau la biasa2 je tp mak nak perasan jugak le...kasi can ekkkkkkkkkk)



                                               picture syok sendri ...muahahhahah

Saturday, February 12, 2011

MUKA CANTIK TP HATI BUSUK ? OR MUKA XBAPE CANTIK TP HATI CHANTIK SGT?MANE SATU PILIHAN ANDA?

sy just tanye je?ape pendapat korang.bukan ape kan.org kate rambut same hitam tp hati lain2.dan korang pernah jumpa x,jenis org mcm ni. muka cantik suci gebu tp hati ya rabbi hitam legam mcm kopi kat old town white coffe tu...
sbb sy mmg pernah jumpa org mcm ni....kdg2 siap terkena lg ...pasal hal kerja la kan.....hmmmm....xpela..sesungguhnya Allah s.w.t ebih mengetahui segala2nye....tp
kalo jenis pempuan mcm ni confirm2 bos2 lelaki ikut je ape yg dicadangkan dan kemahuan pempuan cantik tp hati busuk kan??kan??para2 lelaki dan bos2 pun confirm ikut mcm kena cucuk hidung kat lembukan...hilang segala macho dan smart as a big Boss!!!wakakkakaka....:-) adatla kan gitu ?korang setuju x ape yg i ckp ni....???


Tuesday, February 1, 2011

DESTINASION FOR 4TH YEAR OF ANNIVESARY WEDDING!

1) KOLAM AIR PANAS SUNGAI KLAH,SUNGKAI. -IN MY LIST-da pernah pergi sekali
 2) CAMERON HIGHLAND-IN MY LIST - da selalu sgt pergi sbb dkt ngan umah mak mentua
3) ZOO SAFARI DI TAIPING-IN MY LIST-xpernah g
4)GENTING HIGHLAND - IN MY LIST-da selalu sgt pergi genting


so, nak kena cr tempat yg xpernah pergi lg.......kena explore tmpat lain plak.....tgh berdua ni ok la berjalan2 cuci  mata....kalo da bertiga mmg xdela kot sy nk berjimba2 ni.......:) layanz baby lg best.......

Rase2nye ini tempat yang dalam perancangan saya untuk bercuti sempena cuti raye cina vs wedding 4th year ...sebenarnye we all booking ticket g sabah sbb nk celebrate kat sane...tp da xde rezki......tu yg kena tukar plan tu.....

sy dan hubby.saya pernah sekali kesini suatu waktu dulu tp time tu sekejap sgt ...lepak pun dlm 3jam gitu....
sbb on the way balik kl sy singgah sini dulu.....yela alang2 balik kmpg husband ...so,kali ni boley leypark lame sikit n mandi air panas n air sejut kat sini.....best sgt mandi sini...kalo buat family trip pun okey.....tp waduhhh....susah betul nak berkumpul ramai2 ...nanti msg2 ade hal.....itu yg payah nk ajak tuh.......

INSYALLAH.........

Image
air panas 1
Image
air panas 2
Image
air panas 3
Image
air sejuk- mmg best la g sini kalo g time org xde lg best
Image
air panas 5
Image
air panas 6
Image
air panas 7- sy pernah dah rebus telur kat sini siap ade jual telur lg kat situ...hehehehe......terus kopek n mkn telur kat situ.......sedap sungguh...
Image
air panas 8



Kolam air panas dibangunkan sebagai taman rekreasi bertaraf dunia. Dikelilingi pemandangan bukit bukau, ia memanfaatkan sepenuhnya sumber alam iaitu aliran air panas dari perut bumi dan air sejuk dari banjaran gunung berdekatan meneroka aliran air panas dengan melalui laluan pejalan kaki. Di beberapa wakaf yang dibina betul-betul di aliran air panas ini, suasana sauna semula jadi mula dirasai.

Sambil itu, mata tidak lepas memandang tanaman herba dan pokok buah-buahan tempatan yang dilabelkan seperti tongkat ali, kedondong, lengkuas dan dukung anak. Di antaranya, raja buah iaitu durian turut ditanam selain kebun kelapa sawit asal yang masih dikekalkan.

Kolam air panas utama dibangunkan sebagai lembah sungai dikelilingi taman dan pancuran air buatan manusia. Selain kolam utama, ada beberapa kolam khusus untuk rawatan terapeutik. Suhu dikawal antara 30 hingga 43 darjah celcius.

Ada beberapa kolam dilengkapi papan tanda memberi amaran suhu panas antara 100 dan 102 darjah celcius. Pengunjung perlu berhati-hati kerana ia adalah punca air panas. Untuk mereka yang mahukan privasi, boleh menggunakan lima jakuzi panas dengan kadar sewa antara RM25 dan RM50 sejam.

Perkhidmatan mengurut disediakan pada hujung minggu dan cuti umum dengan bayaran antara RM20 dan RM45.  

KENAPA LELAKI CURANG??

THANKS FOR BLOG LADYKIKI. SY SAJE  COPY PASTE JE NI
 XDE NIAT APE2 PUN...TP TETIBA BACE BLOG ORG  JUST TO SHARE TOPIC NI!


hari ni aku singgah menyinggah blog orang.. tapi tertarik ngan entry ni.. jom layan.. sekadar untuk bacaan mbik yang baiknye ye.. ^_^


Pernahkah you all terfikir, mengapa lelaki berlaku curang?… Adakah mungkin kerana wanita lain lebih lawa lagi?

Ramai wanita menjawab, “Nama lagi lelaki…memanglah curang!…tak boleh percaya!” Namun yang nyata jawapan itu tidak akan membuatkan wanita merasa tenang pun. Menyakitkan hati lagi ada. In general, it’s down to individual, actually.

Pada pendapat bro, lelaki tidak mempunyai sebarang sebab mengapa mereka berlaku curang. Mereka tidak mempunyai alasan kukuh, malah jika ditanya dengan lelaki itu sendiri, semua jawapan yang diberi seolah-olah mereka sendiri juga tidak tahu apakah sebab utama sebenarnya.

“Tapi mungkin kerana, pasangannya dah gemuk, tidak seperti di awal perhubungan? ”

If ever bro yang berlaku curang, maybe bro sendiri tidak tahu menjawabnya. You know, kadang-kadang tu bro sendiri terasa nak tergelak mendengar alasan-alasan yang diberi apabila lelaki-lelaki ini tertangkap berlaku curang. Pernah dengar alasan, “I rasa tersisih semenjak kita ada baby…you lebih pentingkan baby dari I…itu yang I cari ’Baby’ lain!”

YES, memang dia orang tahu apa yang dia orang nak…tetapi untuk memberi sebab utama, mulailah terkial-kial dengan berbagai alasan yang tak masuk diakal pun sempat direka ciptanya :-

Kata lelaki, Masa awal-awal dan masih cinta…

“Kalau you busy macamana pun…tak apa, I tunggu.”
“You tak pandai masak pun tak apa, kita boleh makan luar je”
“I akan tetap cintakan you walaupun fizikal you berubah.”
“I suka you sexy, menaikkan semangat I tau”
“I’m a good listener, you can talk about anything to me.”
 
Kata lelaki, setelah tertangkap berlaku curang…

“You selalu busy…I kesunyian so I cari lain lah.
“You tak pernah nak masak kat I, so ‘makan’ luar lah”
“You dah gemuk…I nak yang slim-slim.”
“Pakaian you terbukak camana pun…semangat I dah hilang kat you.”
“You cakap banyak sangat…bingit telinga I, BOSAN!!”
'You suka marah2 kat i........i carila perempuan yg xkuat marah'
'You xlayan kat i.......i carila perempuan yg pandai layan i'
'You ni duduk rumah da mcm org gaji je gaya........i carila perempuan yg cantik mcm kat office i'
'You ni style macam makcik2 la.....nak kenalkan kat kawan i pun malu'
'You ni da tua la.....I carila yang muda'

Aiih…cepat bebenor berubahnya ya…Hehehe…terkena kaum lelaki minggu ni. Tapi relax arrr…bukan bro nak menyalahkan sesiapa cuma bro sendiri curious and wondering, why do men cheat on women?!

Tidak ingatkah janji you all pada yang tersayang dulu-dulu? Mengapa mesti lelaki curang dan sampai hati pulak melukakan wanita yang dia pernah sayangi suatu ketika dulu?…Ada bro bertanya pada seorang lelaki yang pernah curang dengan isterinya sehingga membawa kepada berkahwin dua, nama dia Tam. “Encik Tam, best ke ada dua isteri ni?”

Jawab Encik Tam, “Dalam 10, sedapnya hanya 1…tak sedapnya ada 9!”

“Habis tu, buat apa Encik Tam kahwin lagi satu kalau macam gitu rupanya?” tanya bro.

“Masa tengah gatal dulu, tak tahu…jadi saya kahwin lagi satu, tapi setelah setahun kahwin, dah ada anak…rupa-rupanya sama aje. Balik-balik jadi macam bini yang pertama jugak!…Sekarang, mulailah nak menggatal cari yang ketiga!”

”Ai, Encik Tam…biar betul!”

“Hehehe…gurau aje..tak larat dah aku pun.”

Jadi, kesimpulannya hari ini, basically…

You berlaku curang hari ini, sedapnya hanya seketika. Hakikatnya, apabila you bersama yang pada pandangan you lawa, cantik dan masih sexy itu…apabila sudah beberapa lama…you akan JEMU jugak akhirnya.

I guess that’s the answer!!…LELAKI CURANG KERANA MEREKA CEPAT JEMU & BOSAN with the same girl all the time. Bila dah jemu, mulailah mencari yang lain. Yang mana sebenarnya, after a while…yang lain itu adalah wanita yang sama sahaja. Kesian orang pompuan!

Nasihat bro kepada kaum lelaki :

Carilah wanita yang benar-benar you suka. Sukakan segala-gala tentangnya. Suka cara bercakapnya, suka lenggoknya, suka personiliti…suka semualah. Kemudian bayangkan yang you akan grow old together…kalau boleh nampak bahagia…then bro pasti cinta akan hadir dengan sendiri, mengikat hati anda berdua.

Nasihat bro kepada kaum wanita :

Pandai-pandailah mengubah scenery kehidupan anda berdua agar pasangan anda tidak mudah jemu. Tukar-tukarkan cara berpakaian, style rambut, ubah cara sentuhan dan panggilan! Pelbagaikan pulak perkara yang dilakukan, tempat yang dikunjungi, persoalan yang diperbualkan. Kalau biasa duduk belah kiri, duduk belah kanan pulak. kalau biasa di bawah, kenalah di atas pula. Kalau semua dah biasa…fikirkan sesuatu agar everything menjadi luarbiasa. Barulah happening dan teruja pasangan anda tuuu…

Alright semua…so, apa pendapat anda pula?…adakah cara-cara lain yang boleh anda fikirkan untuk dikongsi bersama?…keluarkan apa yang anda rasa boleh membantu antara satu sama lain and let it out here.
-BY brotherlove-

Wednesday, January 26, 2011

MULUT BUSUK!!

Mulut BUSUK!

Adeh. Bak kata pepatah terlajak perahu boleh diundur terlajak kata haaa tak boleh nak buat apa dah. Ya. Siapa suruh tak jaga mulut tu biar wangi sikit? Tak pasal pasal ada hati terluka darah meleleh-leleh. Cewahhh.



salam ye.
hmmmmmmmmmmm....panjang hmmmmm kali ni kan...hehehehe.....
korang pernah x mengalami perangai manusia2 di sekliling korang yang membuatkan korang hilang sabar....
kadang2 xfahamla kan mcm mana la diorang ni berfikir.....

sayakan..(mula ckp nak slow2 ni....hahahhahah...mcm la sy nak mengumpat dlm blog )
xdela.....kadang2 sy betul2 pelik tgk perangai manusia jenis ni.....hmmmm...

manusia yang jenis xtau nak jaga hati orang.....
manusia yang suka cakap besar....(walhal xdela besar mane pun)
manusia yang perasan dia sorang je bagus (walhal xdela bagus mane sgt pun)
manusia yang suka merendah2 kan orang lain (walhal mcm la dia tu tinggi sgt .....i mean perlula manusia mcm ni nak merendah2kan kemampuan insan lain)
manusia yang perasan dia dan keluarga dia bagus (walhal xdela bagus pun tp ayat perghhhhhh xigt)
manusia yang berlagak bagus la senang kate (hahhahahah)
manusia yang perasan dia sorang je cantik....
manusia yang g travel konon2 kat over the sea je (tp hakikat nye tunggu air asia diskaun je then hotel pun rupa2nye duduk ala2 bag packers gitu(kaki pun boley tertolak pintu toilet sbb kecik sgt hotelnye......waakakakak...sy xkisahpun..tp dia punye hidung tinggi wakakakakkakaka...mmg lawak siot....)
manusia yang cakap xsedar diri.......cakap mcm best je sedangkan diri sendri xpayah ckp la...tgk pun tau awk tu xmampu pong.....nsb baik la i ni xmulut laser jerk.....jenis jaga hati org......(tp i tulis dlm blog jerk...wakakka)

saya bukan ape.....tapi saya xtahan nak tergelak dan nak termuntah jugak kalo yg manusia jenis spesis ni buat ayat hidung tinggi tapi hakikatnye saya dan kawan2 tau dia jenis kedekut...saya memang xkisah pun kalo dia nak mengamalkan aktiviti kedekut nye bersama family si polan....akan tetapi kalo si hidung tinggi nak
merendah2kan orang ....aku rase nak muntah saat itu jugak.....hhahahhaha...
manusia yang xtau menjaga hati org lain.....senang cakap main mulut lepas je.......xpk panjang.....
(kalo semua mulut busuk peel mcm ni cuba uall s imagine.....mau sana sini bergado)
manusia yang xsedar diri...

contoh situasi 1
A kate kat B ...A (manusia xsedar diri)= kete kancil ko tu buruk la......B= (dalam hati - kurang2 aku ade kereta kancil sendri ....ko tu si A...kereta pun ko xde., xmampu....nak g mane2 siap menyewa kereta lg...wakakakka..tp sbb mulut B jenis xbusuk xdela nak cakap lepas balikkan..kalo B bls blk mau A menangis kuar darah kot)

contoh situasi 2
....A kate kat B.....
A (manusia xsedar diri jugak la) = eeee...xsukala naik kete kancil tu...xde radio...xde tinted.....
B     = (dlm hati B- alamak nak complaint kete org yg awak tu sedar ke awk tu langsung xde kereta pong???ade hati nak kate org nye kereta .....wink..wink...tu la kdg2 manusia ni harap mulut je terabur propa lebey....

B=(manusia yg ckp xreti nk lepas tp tolong ye kete kancil yg dia kate tu bkn kete aku pun kete aku tinted ade radio hehehe...tp just terpikir je)


contoh situasi 3

sebagai contoh ayat2 manusia yang paling pelik tapi benar di abad ini:-

-I MAKAN SUBWAY KAT LONDON JER.........KAT MALAYSIA XSESEDAP LONDON........(walhal makan kenny rodgers msia  pun berkira2 so kalo mkn kat london yg entah2 10 thn sekali je ko g msane ,so kat msia ko x mkn langsung jela...kate jela ko kedekut n xmampu sebenarnye...wakakaka)

-I BELI SELUAR KAT  ZARA DI LONDON JER.........(berape tahun sekali jela ko g beli kat ZARA LONDON, ZARA msia pun ko tunggu warehouse sales kot...wakakakaka)

SEBUT MINUMAN MILO JADI 'MAILO'  EVEN MAKAN GERAI TEPI LONGKANG  JER OKEY U ALLSSSS....'MAILO PLEASEEEE'...HAHAHHAHA

-I  PAKAI HANDBAG AIGNER, TOMMY (YANG OVER THE SEA JE LA YE) TAPI
KENA SHARE SATU FAMILY PUN KAN)

-I XSUKA LA CINCIN EMAS........FAMILY I PAKAI DIOMAND RING JER.......LEPAS TU KALO ADE KAWAN2 NYE WEDDING DIA LA KIPOCI PALING PENYIBUK NAK TGK CINCIN ORANG SIAP NAK PEGANG SIAP SURUH TANGGALKAN CINCIN WEDDING ORG TU LAGI....WAKAKAKAKKA....YELA SI HIDUNG TINGGI PAKAI CINCIN UP 5K OKEY (HAHAHAHHAHA.....ITUPUN BELI TIME SALE 80%.....so jadinye lepas 5K AFTER 80% DISCOUNT JD BAPE EK KAWAN2...HA PANDAI.....)

(saya bukan sengaja mengelakkan dia tapi sy xsangka ade jugak makhluk pelik mcm ni.....hahahhahaha.....penyibuk sungguh suka hatila masing2 nak berbelanja ikut kemampuan kan?kan?kan?


akan tetapi si polan di atas ade jugak buat lawak terlampau yg boley memuntahkan isi perut ku ini....wakakakaka...dalam keberlagakkanye itu ...hehehe...dia terlepas pandang perangai taik idung masin nye itu.....yelakan kate kaye sgt.....TAPI.......

for example ye...hahhahaha

situasi4
adela majlis yang perlu diadakan dan setiap seorg wajib bayar RM 20.00 untuk majlis itu....hmmmm...mmg agak mahal berbanding dengan menu yang disediakan ...xde la special sgt.....tetapi...si polan yang org ade2 ni da bising kate mahal la.....yg xtahan....siap bwk plastik & bekal untuk tapau .....dan time nak makan tu asyik nak pergi amik je makanan nak tapau........kalo tapau sikit xpe....yarabbi...byk betul dia tapau....time mkn tu pun siap dia ckp...xcukup lagi ni....ni baru mkn sepuluh hengget ni......kena mkn lebih dr rm20hengget....muahahhahah


kejadian di monorel station.....mahal giler air ni rm 2.00......buat dwet betul diorg ni....sy igt kan ape la sgt kan??tgk2 air 100 plus dlm botol kecik tu....hahhahah...mcm xpernah beli je...sy beli selame ni kalo kat 7E and shopping complex sume harga rm 2.50......ade tu kadang rm 2.80.....(xsesuai langsung dgn si hidung tinggi yang kaye raye...wakakkaka)

situasi 5
dan yang paling saya sakit hati sangat2 (fuhhhhhhh sabarrrrrr.....SABARRRRRRR.......)
si polan hidung tinggi ni boley ckp mak saya seorang yang penting kan diri sendiri sbb pergi umrah byk kali....mmgla mak sy pergi umrah bayk kali dan insyaAllah Februari depan pun akan berlepas ke sana bersama kakak sulung sy.........owhhh...berbalik kepada topik td......boley xsi polan ni cakap terang2 kat sy emak akak ni pentingkan diri sendri ...kita patut bagi peluang kepada org lain utk pergi kesana.....hellllooooo....mak aku pergi umrah bukan pergi haji.....FAMILY N MAK KO PERGI OVERSEA TU EVEN AMIK DISCOUNT PACKAGE  XPENTINGKAN  DIRI  KE  KALO KO BAIK SGT DWET KO N FAMILY KO SILA DERMA KE JALAN YG SEPATUTNYA......XPAYAH LA KO G OVER THE SEA.....HABIS KO IGT G UMRAH SEKALI DAN HAJI SEKALI DA CUKUP LA...MAK AKU PERGI SANA NAK BERIBADAT DAN MAK AKU XDE NIAT NAK PUSING KELILING DUNIA MCM MAK KO YG XMAMPU TU......DA REZKI MAK AKU KE SITU XPAYAH LA KO NAK AJAR MCM TU...KO CKP MMG MCM ANAK XBERAJARKAN......HELLLOOO....KALO MAK KO AJAR BETUL SGT YG KO AMIK DWET DLM PETTY CASH TU ELOK SGT LAKAN????HAHHAHAHHAHA.....

manusia spesis ko ni mmg pelik betul....walhal kedekut xigt.....baju pun korang boley share ramai2 1 family.....da kawin pun korang tinggal 1 family......itu kedekut haji bakhil namanye okey......
...KO XDE HAK PUN NAK SIBUK2 HAL AKU.....ADE AKU KISAH HAL KO.....YANG KO SAMPAI ADD SEMUA FAMILY AKU DLM FB APE KES BEB!!!aduuuhaiiiii...tetiba emosi plak...sorry korang...............

ajaran hari ini......xpayah la nak berlagak2 n hidung tinggi even kita ni mampu ......kita bersyukurla dgn ape yg kita ada dan rezki yang diberi olehNya.......orang lain mampu , family pun senang jugak xde plak nk mulut busuk mcm awk tu....

Assalamualaikum :)

Tuesday, January 18, 2011

En.tomey vs nurse vs chef??

nurse (kalo laki camne ek nurse jgk ke)/chef  =  my lovely hubby

Patient = me vs syuhada

hahahha...nape ek sy bukak topik ni...heheheh..sy kan xley keluar n berjalan2..sy da nak 2weeks berpantang keluar,berpantang mkn...susah sungguh tau nak tgk sy mcm ni sbb sy mmg kaki jalan....xpernah la dlm seminggu sy xg shopping kompleks....sy suka cuci mata..even kalo minum sy suka bangat lepak kat old town cafe depan tasik area bandr tun hussein onn tu..sampai tokey dia pun da kenal sy...so sbb xley keluar keje sy update blog la kan..hahahha....

di sini sy nak buat penghargaan la kepada en.tomey vs en.hubby kerana menjaga sy dgn baik (mcm menang award juara lagu jerk kan...TOLONG IGTKAN AKU)..alhamdulillah....org kate bila kita sakit la nak tgk kan sape yg syg kita kan?kan?.....hmmm...even sy tau dia xbace pun blog sy ni (walhal dlm hati nak soh dia bace ek wakakakka)....tp mmg mamat tu xbace pun...xde masenye dia nak bace......dia tu kan bz giler......kalah PM kite....

breakfast = en.tomey sy sebelum g keje sediakan breakfast sy  (beras dia siap basuh je n letak air so nanti kul 12 sy just tekan je kasi nasi tu msk)
lunch  = dia goreng la ikan bilis n panaskan lauk....
mlm = dia balik dia panaskan lauk dan buat air milo...(walhal pakai 3 in 1 tu je wakakak)

tapi xjadi jugak kalo family sy xdtg tolong...mak & ayah,kekanda2 ku...along & angah ...tq so much2...umuuahh..lap uuu alls.....at least husband sy amik cuti 2hr....(time betul2 kritikal la sbb time tu sy xlarat nak jalan lg)

tp dgn segala kerja rumah lg...basuh kain,lipat kain,basuh pinggan,beli brg kat econsave (dia pergi sorg2 jgk nak beli brg2 umah hehehehhe)...hmmmm..at least sy terharu jgk sbb dia menjaga sy tanpa byk soal...hehhehe
setengah lelaki (xsemua) nak harap bini je.....walhal bini tu xsihat..apela salahnye sesekali menjaga bini nyekann...time bercinta dulu boley jekannnn....hehehhehe......

sy tengah landing kat sofa....sempatla curik2 amik pic dia tgh buat keje kat dapur tuh....muahahahha..


rajinnye dia...hehehe..time nila nak manje2 muahahah

 bagus2..mcm suami mithali gitu...AMIN

saje je pic ni.....kenangan first time msk hospital..nsb xturun katil larii...heheheh

you ni lembik lahhhhh....

you ni lembiklah..nak jadi dot dot dot.....kena la kuat.....i dulu lepas bersalin 7 hari je cuti pastu i da msk keje tau....bla..bla..bla...aku sengih je....
da layan je doctor ni.....
nak wat camne...nak kena refer dia jugak..muahahah
tp yeke?betul ke?aku lembik mcm agar2 ke??
alaa...biasala tu kan....xsemua org punye kekuatan yg same....
sy pun xtau la....tp nak wat camnekan.lepas operate tu sy pening ar...tu psl la pitam dlm toilet..bknnye sy nak pun...hehehhehehe...
okeyla..sy sahut cabaran itu....sy xmoh jadi si lembik ...hehehe..
balik umah husband sy ni da ejek2 pulak....tula sy da ckp awk ni lembik....sbnrnye nak manje2....hahahhaha
suka atila ayang.....muahahahah.....nanti sy letak awk operate kat doctor tu baru tau....
ape2pun...lembik pun lembikla..janji da lepas.....senang hati pun ade jugak .....
lalalalaalallalala

Monday, January 17, 2011

SABAH TRIP CANCEL!!

uwekkkk...uwekkk...uwekkkk...
opps...terlebey sudah..sy bukan budak kecik lg tp nak nangis jugak sbb trip to sabah pada 17hb-20hb January 2011 ....tepaksa dicancelkan ....huhuhu...mmg keadaan memaksa sy mengcancelkan trip ini....
xpela redha jela ye cik puan syuhada....
even sy da print sume info ke sabah dan da byr dwet booking hotel 20%....xpela..sy redha je...
nak buat camne keadaan kesihatan sy xmengizinkan ye en.tomey jgn frust k....
nasib baik en.tomey xbeli google yg mahal hari tukan..hehehhe....yela ..we all plan nak g sabah tu nak g pulau sapi n pulau gaya yg sgt terkenal dgn laut yg biru...damai....tp maybe xsedlamour pulau manukan kot(suka2 je sy da lupa lahehehhe) .....tp pulau ni xramai pengunjung dan masih xtercemar lagi...

sy faham xsemestinye ape yg kita rancang akan terlaksana..semuanye atas ketentuan Allah swt kan....ini salah satu contohnye....hehehhe...sy redha je....sy igt nak bg ticket kat kakak sy tp tarikh pun da dekat dan sy xpastila maybe kena byr sikit kot utk pertukaran name gitu......

hmmmmm...xpela xde rezki...hehehhe....next time la k....lgpun sy da beransur pulih dr operation yg lalu...so,dapat keluar g shopping complex pun maybe da buat sy happy lepas ni.....rase terperap je dok kat rumah ni...hmm...camne la suri rumah yg 24 hrs tu kan????